"Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid
van de gezondheidszorg bevorderen"Fragment uit artseneed van KNMG

Neuropsychologisch onderzoek van cognitieve klachten

Dit product wordt ingezet als aanvullend onderzoek op indicatie van een psychiater. In geval van cognitieve problemen (o.a. geheugen, concentratie en aandacht). Bijvoorbeeld in geval van hersenletsel, neurologische ziektebeelden, aangeboren afwijkingen of onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten.

Onderzoek door een neuropsycholoog. Het neuropsychologisch onderzoek, ook wel NPO genoemd, bestaat uit 2 delen: een neuropsychologisch vraaggesprek en het uitvoeren van testen. In het gesprek vraagt de neuropsycholoog naar de aard van de klachten van de cliënt en de gevolgen die betrokkene daarvan ervaart in het dagelijks leven en in het werk. Het kan nuttig zijn als iemand uit de naaste omgeving van betrokkene bij dit gesprek aanwezig is om één en ander nader toe te lichten. Vervolgens voert de cliënt een aantal testen uit. Deze testen doet betrokkene alleen. Tot slot is er ruimte voor het stellen van vragen. Na het testonderzoek verwerkt de neuropsycholoog de testen. De neuropsycholoog beoordeelt de uitkomsten en bevindingen voor een eindconclusie en advies.

Rapportage van bevindingen en advies aan cliënt en verwijzer.

Dienstenoverzicht (verwijzers)

...

Meer informatie

Over ons

Sitagre is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Psyche en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van psychische klachten en psychiatrische ...

Meer informatie

De website www.sitagre.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.