"Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid
van de gezondheidszorg bevorderen"Fragment uit artseneed van KNMG

Dienstenoverzicht voor verwijzers

Psychiatrische onderzoeken:

 • Psychiatrische consultatie
  Dit product wordt ingezet bij (een vermoeden van) een klinische stoornis zoals angst/paniek, depressie of PTSS. Bijvoorbeeld in het kader van verzuimbegeleiding door de bedrijfsarts (WVP). Bij twijfel over de diagnose, behandeling of medicatie, of bij behoefte aan een second opinion. Onderzoek door een psychiater op basis van voorinformatie van de verwijzer en een diagnoseconsult. Met zo nodig en tegen meerprijs zorgbemiddeling naar de GGZ en ondersteuning bij het overbruggen van een eventuele wachtlijst.
   
 • Psychiatrische expertise
  Dit product wordt ingezet voor uitgebreide rapportering over psychiatrische problematiek. Bijvoorbeeld in het kader van een arbeidsongeschiktheidsbeoordeling door het UWV of een arbeidsongeschiktheidsverzekeraar (AOV). Primair beantwoording van de vraag of sprake is van een medisch objectiveerbare psychiatrische aandoening en of deze leidt tot beperkingen in sociaal of beroepsmatig functioneren. Onderzoek door een psychiater op basis van voorinformatie van de verwijzer, inlichtingen van de behandelaar en twee consulten.

Aanvullende psychologische onderzoeken:

 • Psychodiagnostisch onderzoek
  Dit product wordt ingezet voor (aanvullend) onderzoek van een mogelijke ontwikkelingsstoornis (zoals ADHD, ASS) of ernstige persoonlijkheidsproblematiek (zoals dwangmatigheid, narcisme, ontwijkingsgedag) indien psychiatrisch onderzoek niet voldoende is . Om verklaringen te vinden voor sociaal-emotionele problemen die mensen al langere tijd en bij herhaling ondervinden in hun omgang met anderen en het werk.
   
 • Neuropsychologisch onderzoek (NPO)
  Dit product wordt ingezet in geval van cognitieve problemen (o.a. geheugen, concentratie en aandacht). Bijvoorbeeld in geval van hersenletsel, neurologische ziektebeelden, aangeboren afwijkingen of onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. 

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte voor het verkrijgen van duidelijkheid over de juiste diagnose en behandeling.

Procedure

...

Meer informatie

Verwijswijzer

Hieronder treft u onze verwijswijzer met indicaties om Sitagre in te schakelen. Graag adviseren wij u in ...

Meer informatie

De website www.sitagre.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.