"Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid
van de gezondheidszorg bevorderen"Fragment uit artseneed van KNMG

Meerwaarde Sitagre

Sitagre ondersteunt u in uw ambitie om de juiste zorg voor uw cliënten met psychische klachten te kiezen. We leveren een onafhankelijke beoordeling van psychische problematiek. Dat is onze meerwaarde. We zetten hiervoor altijd psychiaters in. Dit doen we bij een psychiatrisch consult, een expertise en bij psychodiagnostiek.

Wachtlijsten: diagnostiek en behandeling starten te laat

We zien dat de GGZ overbelast is. De wachtlijsten en budgetoverschrijdingen blijven een groot knelpunt. Deels komt dit omdat steeds meer mensen moeite hebben zich te handhaven in de huidige geïndividualiseerde maatschappij en aankloppen voor hulp. De overload aan informatie en prikkels zorgen voor stress gerelateerde aandoeningen. Door de wachtlijsten duurt het soms lang voordat diagnostiek wordt verricht en de situatie verslechterd. De behandeling van start vaak nog te laat.

Labelen voor vergoeding

Tegelijkertijd neemt de druk toe om afwijkend gedrag te labelen met een diagnose, om voor vergoeding van hulp in aanmerking te komen. Door mensen zelf, maar ook door de omgeving en soms zelfs door behandelaren die zonder diagnose geen zorg kunnen verlenen. De zorgconsumptie neemt toe. Terwijl niet is gezegd dat dit altijd de juiste oplossing is maar het regelmatig wel tot vertraging leidt.

Diagnostiek, advies, rapportage bij psychische problematiek

Sitagre positioneert zich naast de GGZ als onafhankelijke beoordelende hulpdienst. Juist voor organisaties in arbo-begeleiding en re-integratie, inkomensverzekeraars en het UWV. Met diagnostisch onderzoek, duidelijk advies en gedegen rapportages bij complexe psychische problematiek. Bijvoorbeeld omdat de situatie verslechtert, het herstel stagneert of omdat er behoefte is aan een second opinion. Als dat nodig is, bieden we hulp bij toeleiding tot de juiste hulp en behandeling.

Een sluitende aanpak start met een goede beoordeling van de problematiek. Door de inzet van Sitagre hoeft u daar niet op te wachten. 

Procedure

Hoe gaat de procedure van aanmelding bij Sitagre in zijn werk? U meldt uw cliënt aan voor een traject bij Sitagre. Wij stemmen af met u als verwijzer en informeren de cliënt over het verloop van de procedure. Het eerste contact ...

Meer informatie

Verwijswijzer

Wat zijn indicaties voor u om Sitagre in te schakelen? Wat is de situatie? Wij zijn er voor vroegtijdige interventie in psychisch verzuim door persoonlijk of beroepsmatig disfunctioneren. We ondersteunen u in uw aanpak als ...

Meer informatie

De website www.sitagre.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.