"Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid
van de gezondheidszorg bevorderen"Fragment uit artseneed van KNMG

Workshop Effectief in gesprek met medewerkers met psychische klachten

Doelgroep HR-adviseurs, casemanagers
Datum In overleg
Duur 4 uur
Kosten € 795 per groep van max. 12 deelnemers

Het is soms lastig om een goed gesprek te voeren met een medewerker die last heeft van psychische klachten. Toch is dat belangrijk om uitval te voorkomen of om afspraken over re-integratie te maken.

Naarmate psychische problemen langer duren wordt communicatie steeds moeilijker en liggen conflicten op de loer waardoor oplossingen steeds verder uit beeld raken. Niet alleen de medewerker is daarin partij, maar ook jij als casemanager, de leidinggevende en bedrijfsarts.

Wat kun je zelf doen om constructief in gesprek te blijven, afspraken te maken en escalatie te voorkomen? Hoe signaleer je dat het gesprek ontspoort en voorkom je dat je zelf onderdeel wordt van het probleem?

Aan de hand van de meest voorkomende psychische klachten, interactiestijlen en voorbeeld casuïstiek worden valkuilen en tips besproken om gesprekken in goede banen te leiden en effectief tot afspraken te komen over benodigde interventies en stappen in re-integratie. Daarbij bespreekt ze ook hoe je leidinggevenden helpt met een gebruiksaanwijzing voor een medewerker die weer gaat beginnen na een periode van uitval.

Meer informatie: Machteld List, A&O-psycholoog/arbeidsdeskundige. Tel. (020) 238 29 18

Dienstenoverzicht

 Een psychiatrisch consult biedt op zeer korte termijn (ziekmelding <13 weken) toegevoegde waarde, als het vermoeden bestaat van een psychiatrische stoornis (stemming-, angst-, trauma of stressor gerelateerd). Het helpt om ...

Meer informatie

Over ons

Sitagre is een medisch expertisecentrum en een zusterbedrijf van Ergatis. Waar Ergatis in optima forma is bij stagnatie van herstel en re-integratie, is Sitagre er juist voor vroege inschakeling om langdurige uitval zonder duidelijke ...

Meer informatie

De website www.sitagre.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.