"Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid
van de gezondheidszorg bevorderen"Fragment uit artseneed van KNMG

Psychiatrische expertise

Dit product wordt ingezet voor uitgebreide rapportering over psychiatrische problematiek. Bijvoorbeeld in het kader van een arbeidsongeschiktheidsbeoordeling door het UWV of een arbeidsongeschiktheidsverzekeraar (AOV). Ook kan dit product worden ingezet vanuit de bedrijfsgezondheidszorg. Het gaat hier primair om beantwoording van de vraag of sprake is van een medisch objectiveerbare psychiatrische aandoening en of deze leidt tot beperkingen in sociaal of beroepsmatig functioneren.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een psychiater. Bij voorkeur wordt betrokkene op twee aparte tijdstippen gezien. Indien mogelijk wordt een heteroanamnese afgenomen. Daarnaast wordt door een psycholoog een uitgebreide sociobiografische anamnese afgenomen. Tevens wordt uitgebreide informatie bij de huisarts en eventuele eerdere behandelaars opgevraagd, indien de opdrachtgever deze informatie niet beschikbaar kan stellen.

De kern van het rapport is een zorgvuldige beschouwing met diagnostische overwegingen, oorzaken en onderlinge samenhang van klachten en symptomen en een uitspraak over beperkingen die uit een eventuele vastgestelde stoornis naar voren komen. Tevens is een overweging ten aanzien van de validiteit een integraal onderdeel van het rapport. Indien noodzakelijk kan aanvullend psychodiagnostisch onderzoek worden ingezet. Het rapport wordt opgesteld conform de relevante richtlijnen van de NVVP en de NVMSR.

Afhankelijk van de context van het onderzoek is blokkeringsrecht van toepassing.

Dienstenoverzicht (verwijzers)

...

Meer informatie

Over ons

Sitagre is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Psyche en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van psychische klachten en psychiatrische ...

Meer informatie

De website www.sitagre.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.