"Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid
van de gezondheidszorg bevorderen"Fragment uit artseneed van KNMG

Omgaan met (on)mogelijkheden bij stress,
burn-out en SOLK

Deze nascholing gaat verder als incompany training vanaf groepen van 25 personen.

"Beste Desiree, als casemanager wil ik je bedanken voor de inspirerende bijscholing. Nieuwe inzichten gekregen, op mijn niet jonge leeftijd , welke ik in de praktijk kan benutten en indien ik van mening ben dat mijn klant erbij gebaat is zal ik niet schromen Ergatis of Sitagre als interventiepartij te consulteren. Dank voor deze middag."

Doelgroep Personeelsadviseurs en casemanagers
 
Datum Dinsdag 9 mei 2017 Amsterdam
Donderdag 18 mei 2017 Zwolle
Dinsdag 6 juni 2017 Breda
Dinsdag 20 juni 2017 Utrecht
 
Tijd 13.30 - 17.00 uur, inloop vanaf 13.00 uur
 
Kosten € 195 pp | Gratis voor relaties/verwijzers en leden van de RNVC
 
Inschrijven Ga naar www.ergatis.nl/inschrijven en geef uw naam, contactgegevens en de gewenste datum/locatie op
   


Stress en burn-out zijn hard op weg om volksziekte nummer één te worden. Met grote gevolgen: functioneringsproblemen, conflicten, concentratieproblemen, slaapstoornissen, onverklaarbare lichamelijke klachten, angst en depressie liggen constant op de loer.

De beroepsbevolking raakt langzaam maar zeker collectief overspannen en oververmoeid.

Inmiddels bestaat er een brede consensus over het feit dat we steeds minder lichamelijk actief zijn terwijl ons brein overtoeren maakt door een overload aan impulsen. Maar hoe keren we deze zorgwekkende ontwikkeling? Zonder te verzanden in nieuwe regeltjes zoals de suggestie van minister Asscher om ’s avonds niet meer te mailen met de baas.

In deze nascholing geeft de bekende psychiater en schrijver Bram Bakker, medisch directeur van Sitagre, op een toegankelijke manier uitleg over stress en het smalle pad tussen prestatie en burn-out. Hoe herkent u de signalen van ‘memory overload’ en hoe gaat u er mee om?

Vervolgens leert u tijdens de inspirerende Omdenkclinic een praktische filosofie om problemen in mogelijkheden te transformeren. Daarbij wordt een hoop geleerd én gelachen. U krijgt een collectieve (en soms confronterende) ervaring hoe je ingesleten en vastgeroeste denkpatronen kunt herkennen en nieuwe manieren van denken kunt leren.

Tot slot behandelt Desiree Wierper als medisch directeur van Ergatis complexe casuïstiek rond mensen die kampen met onvoldoende objectiveerbare psychische en lichamelijke klachten en die zijn vastgelopen in hun herstel en re-integratie. Kun je anders kijken naar een dossier als er geen oorzaken van ziekte zijn?

Dienstenoverzicht

 Een psychiatrisch consult biedt op zeer korte termijn (ziekmelding <13 weken) toegevoegde waarde, als het vermoeden bestaat van een psychiatrische stoornis (stemming-, angst-, trauma of stressor gerelateerd). Het helpt om ...

Meer informatie

Over ons

Sitagre is een medisch expertisecentrum en een zusterbedrijf van Ergatis. Waar Ergatis in optima forma is bij stagnatie van herstel en re-integratie, is Sitagre er juist voor vroege inschakeling om langdurige uitval zonder duidelijke ...

Meer informatie

De website www.sitagre.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.