"Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid
van de gezondheidszorg bevorderen"Fragment uit artseneed van KNMG

Bram Bakker is 'er helemaal klaar mee'

23 maart 2017 - Artikel in Medisch Contact

Psychiater Bram Bakker stopt als behandelaar en start een eigen psychiatrisch expertisebedrijf Sitagre voor onafhankelijke diagnostiek en behandeladvies in MC Slotervaart.

Zijn belangrijkste punten van kritiek op het huidige stelsel zijn:

  • De behandelovereenkomst tussen behandelaar en patiĆ«nt is ondergeschikt gemaakt aan het keurslijf van de zorgverzekeraars.
  • Grote instellingen krijgen voorrang bij het verstrekken van contracten en budgetten. Het geld wordt niet op inhoud verdeeld.
  • De GGZ is georganiseerd volgens het Wc-eendprincipe: de instelling die de intake doet, doet ook de behandeling.
  • In het huidige stelsel worden instellingen financieel geprikkeld om te behandelen, ook als iemand beter elders kan worden behandeld.

Met Sitagre gaat Bram Bakker beoordelen of verwijzing van een zieke werknemer naar de GGZ nodig is en welke behandeling het meest geschikt is. Onafhankelijk en zonder financieel belang bij de geadviseerde oplossing.

Klik op onderstaande download voor het artikel.

Verwijzers

Dit product wordt ingezet voor een snelle deskundige beoordeling van psychische klachten en zonodig de toeleiding naar juiste hulp en zorg. Bijvoorbeeld vanwege de vraag of sprake is van ziekte, bij twijfel over ...

Meer informatie

Over ons

Sitagre is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Psyche en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van psychische klachten en stoornissen van mensen die problemen ervaren in hun persoonlijk, sociaal en/of ...

Meer informatie

De website www.sitagre.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.