"Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid
van de gezondheidszorg bevorderen"Fragment uit artseneed van KNMG

We moeten zelf aan de bak met onze gezondheidsklachten

Maart 2017 - Blog Bram Bakker

Steeds meer mensen krijgen gezondheidsklachten, die niet van een duidelijke en objectieve diagnose zijn te voorzien. Denk aan bijvoorbeeld aan chronische vermoeidheid, burnout, oorsuizen of prikkelbare darm syndroom. Enkele decennia geleden bestonden deze klachten ook, maar waren ze veel zeldzamer.

Of we het nu leuk vinden of niet: de meest waarschijnlijk verklaring voor de toename zit in onze leefwijze. We doen teveel dingen die niet goed voor ons zijn (uren op een stoel, turend naar een scherm, veel stress) en te weinig waar we wel van opknappen (bewegen, ontspanning in de vorm van een hobby of domweg voor ons uit staren). De balans is zoek, en de samenleving zoekt naar een antwoord.

De traditioneel georganiseerde gezondheidszorg biedt dat antwoord niet: alles draait om een diagnose en evidence based-behandeling daarvan. Leefwijze is geen onderwerp, en preventie past niet in het verdienmodel (wordt niet vergoed door zorgverzekeraars).

Kortom: we moeten zelf aan de bak, verantwoordelijkheid nemen voor het bewaken van onze eigen gezondheid. Waarom en hoe, daar gaan we het over hebben.

Zakelijk

Sitagre levert Diagnostiek en behandeladvies. Dit product wordt ingezet voor een snelle deskundige beoordeling van psychische klachten en zonodig de toeleiding naar juiste hulp en zorg. Bijvoorbeeld vanwege de vraag of sprake is van ...

Meer informatie

Over ons

Sitagre is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Psyche en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van mensen die als gevolg van psychische klachten worden belemmerd in hun functioneren en daardoor dreigen ...

Meer informatie

De website www.sitagre.nl gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.